Kennismakingsclinic mindfulness 

Deze kennismakingsclinic is perfect om bewustwording van mindfulness te creëren onder werknemers. Op een praktische manier, alles behalve zweverig. Is mindfulness iets voor jou is? Helpt het dan echt? Wat is mindfulness dan niet? Is het zweverig? Is bomen knuffelen onderdeel van mindfulness?

De clinic duurt ongeveer twee uur en bij voorkeur in de buitenlucht. Even weg van je (werk)plek. Overigens kan het natuurlijk ook in een aparte ruimte.

Tijdens de clinic kom je meer te weten over mindfulness, wat is het eigenlijk? Verder doorlopen we ook de zeven pilaren van mindfulness volgens Jon Kabat-Zinn. Tijdens de clinic maken we gebruik van praktische voorbeelden en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. In het tweede gedeelte van de clinic gaan we diverse oefeningen doen. Oefeningen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit meditatie, yoga, bodyscan, ademhalingsoefeningen en wandelen met focus op je zintuigen. En dit hoeft niet in een park te zijn, juist in de reguliere omgeving komen deze oefeningen het beste tot hun recht.

De clinic is speciaal voor medewerkers die geen of weinig ervaring hebben met mindfulness. Tijdens de clinic belichten we bijvoorbeeld ook omgaan met streven en acceptatie, wat helpt het stress niveau van de medewerker te verlagen. En om alvast één vraag te beantwoorden, mindfulness is niet zweverig. Waarom niet? Dat kom terug tijdens de clinic.

Naam clinic:           Kennismakingsclinic mindfulness
Groepsgrootte:     Maximaal 15 personen per clinic
Online:                    Kan zowel op locatie, als online
Duur:                       2 uur (ongeveer)