Persoonlijke levensmissie coaching

In deze serie van drie sessies begeleid ik medewerkers het schriftelijk uitwerken van hun persoonlijke levensmissie.

Waarom? Een levensmissie helpt medewerkers bijzonder goed bij het vinden van de drive in hun leven. Door middel van een vraagstuk worden ze bewust van wat voor hen belangrijk is in het leven, op lange termijn. Heel persoonlijk, maar ook heel concreet. Hun levensmissie helpt ook bij het maken van belangrijke keuzes. Zijn hun keuzes in lijn met hun levensmissie, of korte termijn doelen?

Door het volgen van deze sessies komen persoonlijke waarden en doelen sterk naar voren. Naar aanleiding van deze sessies worden medewerkers bewuster van wat voor hen belangrijk is, waar ze energie van krijgt. Deze energie zorgt ervoor dat ze vitaler zijn en hun levensenergie te (her)vinden.

Op verschillende gebieden ontdekken ze wat voor hen echt belangrijk is. Dit doen we door middel van spiegelen vanuit de derde persoon. Hoe zouden ze willen dat hun vrienden of familie hen herinneren? Wat zijn hun normen en waarden met betrekking tot de samenleving en het milieu? En op gebied wat werk? Wat voor collega of leider willen ze zijn? Met concrete vragen komen we er achter wat echt belangrijk voor hen is. Doordat voor hen duidelijk is wat hun levensmissie is, kun je hier ook naar handelen. Ook kan het zijn, naar aanleiding van hun persoonlijke levensmissie, ze merken dat ze aan hunzelf wilt werken op bepaalde gebieden.

De eerste stap is het onder woorden brengen van hun levensmissie. Hier besteden we dan ook veel aandacht aan in onze eerste sessie. Samen met de medewerker kijken we naar wat de lange termijn drijfveren zijn en verwoorden deze in concrete zinnen voor hun levensmissie. Voor het schrijven van een levensmissie hoef je geen schrijver te zijn. Om een levensmissie concreet te houden, proberen we een levensmissie op te schrijven in maximaal 350 woorden.

Vervolgens gaan medewerkers zelf hun levensmissie verder uitwerken. Na ongeveer weken bespreken we in de tweede sessie de geschreven levensmissie. Door middel van het stellen van vragen toetsen we of alle voor hen belangrijke zaken in de levensmissie verwerkt zijn.

Tijdens deze sessie komen medewerkers er vaak achter dat bepaalde zaken die omschreven worden in in hun levensmissie, op dit moment nog niet als actie zijn verwerkt in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ik vind het belangrijk om maandelijks iets te doen voor de maatschappij’. Op basis van hun levensmissie concretiseren we twee doelen en help ik hen om met deze twee doelen aan de hand van het SMART model om een concrete start te maken. In geval van het voorbeeld over maatschappelijk werk, kijken we samen naar hoe de medewerker dit zou kunnen aanpakken en op welk termijn of frequentie.

In de derde sessie bespreken we de uitgekozen uitgewerkte doelen en hoe dit nu verder op te pakken. Daarnaast bespreken we in deze sessie ook hoe de medewerker zichzelf kan motiveren om deze levensmissie daadwerkelijk aan te houden en hoe je blijft spiegelen aan de gemaakte levensmissie.

Na deze sessies hebben medewerkers een persoonlijke levensmissie opgesteld en hebben ze voor twee hoofddoelen een concreet stappenplan.

Wat is inclusief? 
Coaching sessie 1 van maximaal 2 uur 
Coaching sessie 2 & 3 van maximaal 1 uur per sessie 
Begeleiding bij het uitwerken van een levensmissie 
Begeleiding bij het uitwerken van twee doelen

Locatie 
De coachingssessies vinden plaats bij de werkgever, in de buitenlucht of online