Persoonlijke levensmissie coaching

Het is een bijzondere periode, veel mensen zijn zichzelf tegengekomen. Ben jij je bewust van jouw eigen levensmissie? Wat zou jij willen dat mensen over jou zeggen op je 80e verjaardag? Juist ja, daar denken weinig mensen over na. Als je er wel over nadenkt, ga je daar ook naar leven. Daardoor maak je bewustere keuzes die in lijn zijn met jou missie. Leef vooral in het hier in nu, maar je mag je wel bewust zijn van je toekomst. Een levensmissie is een uitgeschreven missie van ongeveer een half a4-tje, persoonlijk en natuurlijk ietwat idealistisch, maar ook concreet.

In deze serie van drie sessies begeleid ik jou bij het schriftelijk uitwerken van jouw persoonlijke levensmissie. Dit kan zowel op locatie, als online.

Door het volgen van deze sessies komen jouw persoonlijke waarden en doelen sterk naar voren. Je wordt je bewuster van wat voor jou belangrijk is, waar jij energie van krijgt. Deze energie zorgt ervoor dat jij vitaler bent en jouw levensenergie te (her)vinden.

Op verschillende gebieden ontdek je wat voor jouw echt belangrijk is. Dit doen we door middel van spiegelen vanuit de derde persoon. Hoe zou je willen dat jouw vrienden of familie jou herinneren? Wat zijn jouw normen en waarden met betrekking tot de samenleving en het milieu? En op gebied van werk? Wat voor collega of leider wil jij zijn? Met concrete vragen komen we er achter wat echt belangrijk voor jou is. Doordat voor jou duidelijk is wat jouw levensmissie is, kun je hier ook naar handelen. Ook kan het zijn, naar aanleiding van jouw persoonlijke levensmissie, jij merkt dat je aan jezelf wilt werken op bepaalde gebieden.

De eerste stap is het onder woorden brengen van jouw levensmissie. Hier besteden we dan ook veel aandacht aan in onze eerste sessie. We kijken samen wat jouw lange termijn drijfveren zijn en verwoorden deze in concrete zinnen voor jouw levensmissie. Voor het schrijven van jouw levensmissie hoef je geen schrijver te zijn. Om een levensmissie concreet te houden, proberen we jouw levensmissie op te schrijven in maximaal 350 woorden.

Vervolgens ga je zelf jouw levensmissie verder uitwerken. Na ongeveer twee weken bespreken we in de tweede sessie jouw geschreven levensmissie. Door middel van het stellen van vragen toetsen we of alle voor jouw belangrijke zaken in jouw levensmissie verwerkt zijn.

Tijdens deze sessie komen deelnemers er vaak achter dat bepaalde zaken die omschreven worden in in hun levensmissie, op dit moment nog niet als actie zijn verwerkt in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ik vind het belangrijk om maandelijks iets te doen voor de maatschappij’. Op basis van jouw levensmissie concretiseren we twee doelen en help ik jou om met deze twee doelen aan de hand van het SMART model om een concrete start te maken. In geval van het voorbeeld over maatschappelijk werk, kijken we samen naar hoe jij dit zou kunnen aanpakken, op welk termijn of frequentie, waar jij je goed bij voelt.

In de derde sessie bespreken we jouw uitgekozen uitgewerkte doelen en hoe dit nu verder op te pakken. Daarnaast bespreken we in deze sessie ook hoe jij jezelf kan motiveren om deze levensmissie daadwerkelijk aan te houden en hoe je blijft spiegelen aan jouw levensmissie.

Na deze sessies heb jij een persoonlijke levensmissie opgesteld en heb jij voor twee hoofddoelen een concreet stappenplan.

Merk je dat je meer behoefte hebt aan coaching en begeleiding bij het uitwerken van je (levens)doelen, dan is dit traject uiteraard te verlengen tegen een meerprijs.

Wat is inclusief?
Coaching sessie 1 van maximaal 2 uur
Coaching sessie 2 & 3 van maximaal 1 uur per sessie
Coaching bij het uitwerken van jouw levensmissie
Coaching bij het uitwerken van twee doelen

Prijs
€189 inclusief BTW inclusief reiskosten binnen gemeente Utrecht, exclusief reiskosten buiten de gemeente Utrecht.