Stand Up Paddling (SUP)

Suppen is de sensatie van van het moment en deze sensatie gaat zeker nog wel even duren! Bij Plan V kun je terecht voor tal van activiteiten waarbij een SUP centraal staat. Natuurlijk komt ook dit jaar de bekende ‘Bewust op je SUP’ clinic weer terug, maar ook gave, nieuwe combinaties. Kijk hieronder voor een korte samenvatting van de clinics en in het menu voor de uitgebreide informatie. Daarnaast zijn de boards ook te huur, zodat je zelf lekker op pad kan. Wat dacht je van een picknick op de SUP met een bubbeltje erbij? Of genieten van de zonsondergang op met tapas?

Plan V beschikt over 10 kwalitatieve SUP boards. Alle boards zijn 320 centimeter lang en 81 centimeter breed, zoals we ze zelf noemen, de beesten. Daarnaast zijn ook alle boards voorzien van drie vinnen en ‘keihard’, namelijk 15 PSI. Dit is met een reden; dit zorgt er namelijk voor dat de boards extra stabiel zijn. In het begin is het altijd even wennen, maar snel zul je merken hoe stabiel de boards zijn en dat de kans klein is dat je in het water valt. Daarnaast zijn de boards voorzien van een veiligheidslijn en een handig elastiek waaronder je wat spullen kunt klemmen voor onderweg.

Alle boards zijn opblaasbaar en kunnen daarom ook gemakkelijk ‘leeg’ worden gehuurd, zodat je naar een andere mooie plek kan om daar te suppen. Kijk voor meer informatie over losse verhuur hier. Natuurlijk krijg je bij losse verhuur ook een korte uitleg, zodat je veilig op pad gaat. Overigens heb je voor een relaxed rondje suppen géén ervaring nodig, het spreekt echt voor zich.

Alle clinics zijn op aanvraag, mocht je interesse hebben, stuur dan direct een bericht. 

De SUP HUB in Utrecht is gelegen midden in het Máximapark, vanuit daar sta je binnen 100 meter aan de Vikingrijn (Anafora). Vanuit daar SUP je een mooi rondje door het Máximapark van 3 kilometer, op een relaxed tempo doe je daar ongeveer een uurtje over. Voel je vrij door de rest de omgeving te verkennen. Vanaf deze locatie kun je gelijkvloers van de steiger de SUP op, geen spannende of lastige opstapplekken.

Suppen valt onder watersport, wij volgen dan ook de richtlijnen van Protocol Verantwoord Watersporten en het RIVM. Met de SUP op pad, welke clinic dan ook, is altijd in lijn met de geldende COVID-19 maatregelen op dat moment.

Máximapark vanaf het water (‘gewoon’ rondje suppen)
Benieuwd naar hoe het Máximapark er uit ziet vanaf het water? Totaal anders! Na een korte uitleg over suppen en de basis SUP techniek, lopen we in paar minuten naar de Vikingrijn. Vervolgens maken we een mooie ronde van ongeveer drie kilometer door het Máximapark. Onderweg kom je meer te weten over het Máximapark, zoals De Vlinderhof, Vikingrijn en waar groeit toch de hop van het Maximus bier? 

BEWUST op je SUP (ontspanning)
In een twee uur durende clinic leer je controle te krijgen over je suptechniek én mind! Na een korte uitleg over suppen gaan we het water op en suppen we een mooie route door het Máximapark van ongeveer drie kilometer. Tijdens de route doen we een aantal mindfulness/bewustwording- en ontspanningsoefeningen om je opmerkzaamheid te verhogen, je balans te vinden en ademhaling onder controle te krijgen. In de zomer van 2020 hebben de heren van SPAT Verandert meegedaan aan een Bewust op je SUP clinic in het kader van hun Intelligent Bewegen podcast. Benieuwd hoe de heren het hebben ervaren? Klink dan hier voor de podcast!

SUP Strength & Cardio (bootcamp)
Tijdens een clinic van ongeveer 1,5 tot 2 uur neemt professioneel sport instructeur Peter Zoontjes van Sportief met Peter je mee op pad. Het eerste gedeelte van de workout zal plaatsvinden op het droge en zal bestaan uit een pittige workout, maar voor iedereen toegankelijk. Vervolgens ga je de SUP op en doe je daarop nog diverse oefeningen op de Vikingrijn.

SUP & ‘Me, Myself & I’ (zelfontwikkeling)
Deze clinic van ongeveer 1,5 tot 2 uur bestaat uit twee delen. In het eerste deel neemt René je mee in een training waarbij je bewust voor jezelf leert kiezen. Je grenzen leert aan te geven en te bewaken. Bewust gedrag leert vertonen. Minder afgeleid worden. Beter kan concentreren. Meer focus krijgt. Meer op jezelf kan vertrouwen en minder bevestiging nodig hebt.

 Vervolgens sup je met Tim een rondje door het Máximapark. Daarbij is de focus op ontspannen, we ook nog een aantal oefeningen doen om je bewustwording te trainen, vooral naar het hier en nu. Dit zorgt ervoor dat je ook weer extra bewust van de situatie wordt. Daarnaast doen we ook nog een oefening om je zelfvertrouwen te verhogen.