Coach Tim

Na een jarenlange carrière binnen de hospitality in sales, marketing en revenue, heb ik het roer begin 2020 omgegooid en een coachopleiding gevolgd. Natuurlijk niet uit het niets, ik wilde dit al jaren. Maar waarom zou je het doen, als je een goede baan hebt? Is het wel verstandig om zomaar iets anders te gaan doen?

Precies dat is de reden waarom ik dit vak ben gaan uitoefenen. Mensen doen dingen op de automatische piloot. Gedrag, werk, gewoontes. Zonder eigenlijk te weten waarom en sterker nog, het liever anders willen doen maar daar niet de energie voor hebben. Pas om het moment dat je geforceerd wordt, onderneem je actie.

Hoewel ik een leuke baan had, kreeg ik naar verloop van tijd minder energie van het werk dat ik deed. Ik steeds meer energie stoppen in hetgeen wat ik deed. Juist ja, dan raak je uit balans. En juist die balans is belangrijk voor een vitaal en energiek leven. Sterker nog, die balans is kritiek. Als je namelijk uit balans bent, wordt je ziek. Als je uit balans bent, kun je minder goed omgaan met stress. Daardoor schiet jouw stressniveau omhoog. Stress is de eerst stap richting burn-out. Iedereen weet dat stress intussen welvaartsziekte nummer één is.  

Blij om deze stap genomen te hebben, nog blijer met de energie boost die ik krijg van het coachen van zowel particulieren als medewerkers van bedrijven om hun energie weer terug te vinden. Na de coachopleiding ben ik de specialisatie coach in vitaliteit en vitaliteitsmanagement gaan volgen. Waarom vitaliteit? We leven gemiddeld langer. De gemiddelde levensverwachting loopt op naar 87. Maar de gemiddelde leeftijd waarop we te maken krijgen met (chronische) welvaartsziekten, is steeds lager. Een idee? De laatste onderzoeken geven 42 jaar aan. 42, dan ben je nog niet eens op de helft van je houdbaarheid. Met coaching in vitaliteit help ik mensen in balans te leven, met de juiste voeding, bewegen en ontspanning. Door de juiste combinatie, blijf je ook echt gewoon een levensgenieter. 

Daarnaast was ik al langer mindfulness coach. Mijn doel daarin is mensen bewust leren te leven. Niet zweverig, juist heel concreet en praktisch en dat bij voorkeur op een actieve manier. Daarmee ook onder andere de eerste geweest met het ‘Bewust op je SUP’ concept, een SUP clinic met focus op mindfulness. Dit vertaalt zich ook in veel van de concepten van Plan V, bij individuele coaching maak ik (onder andere) gebruik van Mindful Based Cognitive Therapy en de Creatiespiraal. Bij alle workshops die ik geef zit een ‘bewust’ tintje, zelfs bij een bootcamp. 

Juist in de hospitality heb ik ondervonden hoe belangrijk het is dat een werkgever vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan. Vitaliteit is niet een fruitschaal in de kantine plaatsen, het is veel meer. Hoe zorg je er voor dat de de nieuwe medewerkers gemotiveerd blijven? En intussen belangrijker, met de oplopende pensioengrens, hoe zorg je ervoor dat alle medewerkers vitaal en positief verbonden blijven?

Ik kom graag met je in contact; stuur me gerust een bericht op mail@planvcoaching.nl of bel op 06-53860509.