Coaching van medewerkers

Plan V biedt coaching aan voor medewerkers van alle niveaus, met focus op vitaliteit, leefstijl en mindfulness. Waarom? Veel medewerkers werken op de automatische piloot. Het is wel prima zo. Of, er is juist een (te) hoge werkdruk voor de medewerker. Misschien nog wel erger, een bore-out, een medewerker heeft meer capaciteit dan voor wat de medewerker wordt ingezet. In al deze gevallen is coaching een goed hulpmiddel. Door het gesprek aan te gaan met medewerkers over hun situatie, kunnen we het tij nog keren. Het beste is om deze mogelijkheid preventief aan te bieden, maar coaching werkt ook goed curatief. 

Maar er is nog niks aan de hand?! Mijn medewerkers zijn tevreden hoor.Dat is heel mooi. Maar het moet ook zo blijven. Tijden veranderen. Niet alleen de strategie van het bedrijf (die lastig kan zijn voor medewerkers) maar ook medewerkers zelf. Daarnaast worden medewerkers ook ouder. Iemand van 25 heeft andere verwachtingen van de werkgever dan iemand van 60. En ondanks dat het vaak onterecht wordt gezegd, juist ook de medewerkers van 60 zijn bijzonder waardevol. Mits ze goed worden ingezet en zich zelf ook bewust zijn van wat hun sterke punten zijn. Dat kan inderdaad betekenen dat een functie aangepast moet worden, maar dat is nog altijd beter dan lang ziekteverzuim.

VerantwoordelijkheidBij wie ligt de verantwoordelijkheid van vitale medewerkers? Daar zijn de meningen over verdeelt. Wij denken dat er een gedeelde verantwoordelijkheid is. Zowel werkgever als werknemer hebben hier een belangrijke rol in. Uiteindelijk is het voor beide belangrijk dat medewerkers vitaal zijn. Vitale medewerkers zijn tenslotte gemotiveerder wat ook groot effect heeft op de werkmotivatie.

Tijdens het coachen maken we gebruiken van wetenschappelijk onderbouwen coach technieken, maar ook moderne technieken zoals MBCT. Coaching kan onder andere op kantoor, in de buitenlucht of online.

Kijk snel in het menu voor de mogelijkheden met tot betrekking tot het coachen van medewerkers. Sluit het huidige aanbod niet aan bij jouw wensen? Neem dan  contact op en we maken graag een op maat gemaakte offerte.